Τοπική επιχείρηση

τοπική αναζήτηση και αποτελεσματα της google

SEO για τοπικές Επιχειρήσεις

Για να προσαρμοστεί το ύφος του περιεχομένου μιάς ιστοσελίδας στις τοπικές αναζητήσεις, θα πρέπει να εστιάζει σε συναφές περιεχόμενο που να προσδιορίζει την τοποθεσία του καταστήματός σας.
Αλλιώς:
Για να βρεθείς στην πρώτη σελίδα της αναζήτησης της Google, πρέπει κάποιος που βρίσκεται στην περιοχή σου, να κάνει το σχετικό ερώτημα αναζήτησης.

Έστω έχω ένα κατάστημα με ποδήλατα. Μολονότι η δημοσίευση για τους διάσημους ποδηλάτες θα ήταν ενδιαφέρουσα, δε σχετίζεται με την περιοχή, εν αντιθέσει με την ανάρτηση για τις δημοφιλείς ποδηλατικές διαδρομές της περιοχής, η οποία θα προσέλκυε τοπικό ενδιαφέρον. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν οι πιθανότητες ο ιστότοπος μας να εντοπιστεί από τις μηχανές αναζήτησης.
Ακόμη πιό απλά:
Άν ψάχνω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ποδηλατάδικο για επισκευή του ποδηλάτου μου, θα βρεθεί η επιχείρησή σου στις πρώτες θέσεις αποτελεσμάτων, μέσω των χαρτών.

Θέλετε βοήθεια έτσι ώστε να τοποθετήσετε την επιχείρησή σας στον χάρτη της Google? Επικοινωνία

Μόλις δηλαδή οι μηχανές αναζήτησης αναγνωρίσουν τη συνάφεια των λέξεων προς τους τοπικούς χρήστες που πραγματοποιούν αναζητήσεις, το κατάστημά της θα έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί στα τοπικά αποτελέσματα.
Πώς θα γίνει αυτό?
Έχοντας τοποθετήσει αρχικά την επιχείρησή σας στον χάρτη της Google και με συνάφεια δηλώσετε τις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρηση σας.
Επόμενο βήμα είναι η κατασκευή ιστοσελίδας η οποία θα βοηθούσε πολύ περισσότερο .
Καθώς προσθέτετε λοιπόν πληροφορίες τοπικού ενδιαφέροντος στη σελίδα σας, οι μηχανές αναζήτησης αναγνωρίζουν σιγά-σιγά πως το site σας είναι χρήσιμο για τους χρήστες της περιοχής, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται και η κατάταξή σας στα αποτελέσματα. Και θα βγαίνετε όλο και ψηλότερα.

Να θυμάστε: Ο σκοπός των μηχανών αναζήτησης είναι να παρέχουν το κατάλληλο αποτέλεσμα, την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο σημείο. Για να το επιτύχουν αυτό, οι μηχανές αναζήτησης μπορεί να χρησιμοποιήσουν το γεωγραφικό στίγμα του χρήστη ή τη γεωγραφική περιοχή που πληκτρολογεί στην αναζήτησή του.

Η φήμη μιας επιχείρησης είναι ένας ακόμη παράγοντας. Αν, παραδείγματος χάρη, μια επιχείρηση έχει εδώ και χρόνια ιστοσελίδα, με πολλές αναφορές σε άλλες ιστοσελίδες και καλό περιεχόμενο, πιθανό να εμφανίζεται ψηλά στην κατάταξη αναζήτησης. Λεπτομέρειες τοποθεσίας στον ιστότοπο, ποιοτικό περιεχόμενο και πόσο φιλικός είναι για τις κινητές συσκευές ο ιστότοπος επίσης.

Ακόμη δεν έχετε ιστοσελίδα? Ζητήστε σήμερα προσφορά, κάνετε ερωτήσεις, δείτε το κόστος, ξεκίνα!

Πέρα απο τις πληροφορίες που πρέπει να έχουμε στην ιστοσελίδα μας (Όνομα επιχείρησης, διευθυνση, τηλέφωνο, χάρτης, πληροφορίες επιχείρησης),πρέπει παράλληλα ο χρήστης να μπορεί με άνεση να την δεί απο το κινητό του τηλέφωνο.
Ο λόγος είναι οτι πολλές φορές κάνουμε την αναζήτηση κάποιας υπηρεσίας ενώ βρισκόμαστε στον δρόμο. Φαντάσου να μήν φαίνεται σωστά η ιστοσελίδα σας στο κινητό τηλέφωνο. Μήπως θέλετε ένα test άν η ιστοσελίδα σας είναι φιλική για κινητά τηλέφωνα? Πατήσε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://search.google.com/test/mobile-friendly

Photo by henry perks on Unsplash

Τιμολόγηση υπηρεσιών Google Maps