Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας SEO

Βελτιστοποίηση αποτελεσμάτων – Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας

Μερικά απο τα πιό συνηθισμένα ερωτήματα είναι : Εμφανίζεται η ιστοσελίδα μου στην Google? Σε ποιά σελίδα βρίσκεται η ιστοσελίδα μου? Αλλιώς ποιά κατάταξη έχει η ιστοσελίδα μου στα αποτελέσματα αναζήτησης?

Να δούμε πρώτα τα βασικά:

Η μηχανή αναζήτησης λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής. Ο στόχος της είναι να δώσει στον χρήστη, αυτό ακριβώς που ψάχνει. Οπότε η δουλειά του είναι να συλλέγει όσες πληροφορίες μπορεί για μία ιστοσελίδα.

• Εξετάζει πόσο δημοφιλής είναι η ιστοσελίδα, δηλαδή πόσοι χρήστες μιλούν για αυτή.
• Λαμβάνει υπόψη την τοποθεσία του χρήστη. Μία αναζήτηση απο την Ελλάδα δίνει αποτελέσματα απο επιχειρήσεις που δρούν στην Ελλάδα.
• Λαμβάνει υπόψη τις συσκευές με τις οποίες συνδέεται ο χρήστης για να συνδεθεί στην ιστοσελίδα.

SEO-Google-Analytics-overview-

Οι μηχανές αναζήτησης εξελίσονται συνεχώς και πρέπει να προσαρμόζουμε ανάλογα το site μας.

Όταν μία μηχανή αναζήτησης επιστρέφει αποτελέσματα, ορισμένα από αυτά είναι πληρωμένες διαφημίσεις. Συνήθως εμφανίζονται στο πάνω μέρος και το πλάι της σελίδας.
Η κυρίως λίστα, που ξεκινά κάτω από τις πληρωμένες διαφημίσεις, εμφανίζει μη πληρωμένα αποτελέσματα που οι μηχανές αναζήτησης θεωρούν ότι είναι συναφή με τη φράση αναζήτησης. Αυτά ονομάζονται “οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης” και εδώ είναι που θα εμφανίζεται η ιστοσελίδα μας, όταν δε χρησιμοποιεί διαφημίσεις πληρωμένης αναζήτησης.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας σημαίνει δημιουργώ ένα Πλάνο SEO και το τηρώ

Το SEO είναι μία διαρκείας διαδικασία βελτιστοποίησης. Πρέπει να καταλαβαίνετε συνεχώς τί θέλουν οι επισκέπτες και να φροντίζετε να τους το προσφέρετε. Ένα παράδειγμα:

Άς υποθέσουμε οτι έχουμε βγάλει το λάδι της χρονιάς και πρέπει να το κάνουμε γνωστό σαν προιόν.
Το πρώτο βήμα είναι να βρούμε τις λέξεις κλεδιά. Τι είναι αυτό που αναζητούν οι πιθανοί μας πελάτες?

Σκέφτομαι: Είναι δημοφιλής αναζήτηση η λέξη “ ελαιόλαδο χαλκιδικής ”, μήπως “ βιολογικά προιόντα “ ? Μήπως οι “ συνταγές με βιολογικά προιόντα “ ?
Αυτές τις λέξεις κλειδιά πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε μέσα στην ιστοσελίδα μας.
Κάνετε έλεγχο να δείτε, δούλεψαν οι λέξεις κλειδιά?
Υπάρχει βελτίωση στην αναζήτηση αποτελεσμάτων? Βρίσκεται η ιστοσελίδα σας σε καλύτερη οργανική θέση?
Άν οι λέξεις κλειδιά δεν δουλευουν μήπως πρέπει να δώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προιόν?

Ένας άλλος παράγοντας είναι οι εξωτερικοί σύνδεσμοι. Είναι βασικό άλλες ιστοσελίδες να αναφέρονται στην δική σας. Στην περίπτωση του ελαιολάδου μήπως πρέπει να καλέσετε food bloggers για να δοκιμάσουν το λάδι σας?
Με αυτό τον τρόπο θα γίνει αναφορά στις ιστοσελίδες τους μελλοντικά.
Η διαδικασία εύρεσης λέξεων κλειδιά πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

Δημιουργήστε ένα πλάνο και ανανέωστε το όποτε κρίνετε οτι είναι απαραίτητο.

Η δημιουργία ενός πλάνου SEO για την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

Πρώτον, θα πρέπει να ερευνήσουμε τις λέξεις-κλειδιά και να εξετάσουμε σχετικά θέματα. Έτσι θα γνωρίζουμε τι αναζητούν οι χρήστες.
Κατόπιν θα πρέπει να δούμε σε ποια θέση εμφανίζετα η ιστοσελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης για τις συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.
Εάν υπάρχουν κενά – όπου λέξεις-κλειδιά δεν εξασφαλίζουν επισκεψιμότητα στον ιστότοπό μας – Θα πρέπει να σχεδιάσουμε ενέργειες για να καλύψουμε αυτά τα κενά και να βελτιώσουμε την απόδοση του SEO .

Το seo είναι δυναμικό γιατί και οι χρήστες αλλάζουν συνήθειες αλλά και οι μηχανές αναζήτησης εξελίσονται συνεχώς. Γι αυτό να είσαστε πάντα έτοιμοι για αλλαγές στην ιστοσελίδα σας και να κάνετε όποιες ενέργειες χρειάζεται για την προσέλκυση πελατών.