Για ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα

  • eCommerce
Πως μπορώ να κάνω επιτυχημένο το ηλεκτρονικό μου κατάστημα , κατασκευη ιστοσελιδας και ηλεκτρονικό καταστημαΚατασκευή ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος | προωθηση επιχειρήσεων

Πως μπορώ να κάνω επιτυχημένο το ηλεκτρονικό μου κατάστημα?
Ακολουθήστε τους παρακάτω βασικούς κανόνες:

Ασφαλής πλοήγηση SSL

Ήδη από τον Αύγουστο του 2014, η Google σε σχετική της δημοσίευση στο επίσημο blog της, Webmaster Central, είναι κάνει γνωστό στους πάντες ότι το SSL και η ασφάλεια μιας ιστοσελίδας με κωδικοποίηση https αποτελούν σήματα κατάταξης για την ίδια.  Για ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα και οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα είναι πολύ βασικό.
Μάλιστα ήτανε για αυτήν τόσο σημαντικό το SSL ώστε το σύγκρινε με την ίδια βαρύτητα που έχει η κατάταξη μιας ιστοσελίδας με ποιοτικό περιεχόμενο. Αυτό βέβαια ήταν μια απλή υπερβολή που χρησιμοποίησαν τα στελέχη της Google για να τονίσουν την σημαντικότητα της ασφάλειας στο ίντερνετ και στην ουσία δεν ισχύει γιατί το περιεχόμενο είναι βασιλιάς.
Συγκεκριμένα, η Google έχει ως αποστολή να κάνει το ίντερνετ ασφαλέστερο για όλους, για τον μέσο χρήστη, για τον μέσο καταναλωτή αλλά και για τον μέσο ιδιοκτήτη ιστοσελίδας γενικότερα. Προτείνει λοιπόν την χρήση από την αρχή της κατασκευής μια ιστοσελίδας https και πιστοποιητικού SSL.

Loyalty Program – Πρόγραμμα αφοσίωσης πελατών

Ένα πρόγραμμα αφοσίωσης πελατών είναι μια σχέση μεταξύ επιχείρησης και πελάτη. Η εταιρεία προσφέρει αποκλειστικά προϊόντα, προσφορές ή τιμολόγηση.

Τα προγράμματα σημείων πιστότητας επιτρέπουν στους πελάτες να συγκεντρώνουν πόντους που μπορούν να εξαργυρώσουν για ανταμοιβές ή δωρεάν προϊόντα / υπηρεσίες.

Ένας διαφορετικός τρόπος είναι η χρήση κοινωνικών δικτύων. Μέσα απο τα κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε μέσω μηνυμάτων, προσφορών, διαγωνισμών να προσελκύσετε τον πελάτη. Email marketing με προσφορές και νέα προιοντα.

Trust icons

Χρησιμοποιήστε όμορφα εικονίδια.

Χρησιμοποιήστε πολλούς διαφορετικούς τρόπους πληρωμής

Στοχεύστε σε όλο και μεγαλύτερο κοινό. Υπάρχουν πελάτες που χρησιμοποιούν σαν τρόπο πληρωμής μόνον τη PAYPAL ή την αντικαταβολή, υποστηρίξτε τους!
Δωρεαν μεταφορικα απο ενα ποσο και πανω

Δώστε κίνητρα στον πελάτη να φτάσει στο ποσό συναλλαγής που επιθυμείτε.
Ευκολο checkout με δυνατοτητα αγορας σαν επισκεπτης

Πολύ βασικό. Μην δεσμεύετε τον χρήστη. Δώστε του την δυνατότητα μίας συναλλαγής σαν απλός επισκέπτης.
Ευκολη πλοηγηση μεσα σε αυτο χωρις πολλες επιλογες μέχρι την αγορα του προιοντος.
Απλή και κατανοητή σελίδα! Σωστά δομημένες σελίδες about us-επικοινωνία-privacy policy-return policy-terms of use

Διαφήμιση σε social media

Δουλέψτε με τα SOCIAL MEDIA. Έχετε συχνή και σταθερή παρουσία. Εξαντλήστε όλες τις δυνατότητες που σας δίνουν. Εκατομμύρια μελλοντικοί πελάτες υπάρχουν εκεί έξω.
Δημιουργια Blog στο καταστημά σας

Αυτό το βήμα πρέπει να γίνει, για τον απλούστατο λόγο ότι πρέπει να δουλέψουν οι μηχανές αναζήτησης. Με άλλα λόγια, θα διευκολύνει την αναγνωρισιμότητα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος

Mobile friendly

Για ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα  δώστε την ευκαιρία στον χρήστη να μπορεί να κάνει την αγορά του μέσω smartphone. Είναι βασικό!
Χρησιμοποιησε το Google Analytics

Δημιούργησε στοχευμένες εκπτώσεις, πάρε τις κατάλληλες αποφάσεις παρακολουθώντας στενά το Google Analytics.