Στόχοι κοινωνικών δικτύων για το 2019

Στόχοι κοινωνικών δικτύων | Κατασκευή ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος | Digital Marketing

Tα κοινωνικά δίκτυα, έχουν ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο σαν μέσο της προβολής της επιχείρησης

Πρόκειται για έναν μαραθώνιο και όχι κάτι σαν spint και με μακροχρόνια απόδοση. Η επιχείρηση πρέπει να θέτει μικρούς αλλά ρεαλιστικούς στόχους, όπου θα μεγεθύνεται στην διάρκεια του χρόνου, με τρόπο λογικό και οικονομικό.Παρακάτω υπάρχουν ορισμένοι στόχοι που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή.

Δείγμα στόχων κοινωνικών δικτύων για το 2019

Για να δημιουργήσετε αυθεντική και διαρκή αναγνωρισιμότητα επωνυμίας, αποφύγετε μόνο τη δημοσίευση διαφημιστικών μηνυμάτων. Αντ ‘αυτού, η εστίαση στο περιεχόμενο τονίζει την προσωπικότητά σας.

Πρέπει να ενημερώνετε τους πελάτες σχετικά με το τι συμβαίνει στα καταστήματά σας, συμπεριλαμβανομένων των προσφορών και των φωτογραφιών δράσης της επιχειρησή σας. Οι πελάτες σας μπορούν να είναι οι καλύτεροι “κράχτες” και πηγές φρέσκου περιεχομένου, αλλά μόνο αν τους ενθαρρύνετε να δημοσιεύσουν εκ μέρους σας! Οπότε βάλτε τους πελάτες στο παιχνίδι.

Τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας και αυτό φαίνεται να λειτουργεί; Ποιες στρατηγικές χρησιμοποιούν για να οδηγήσουν την εμπλοκή ή τις πωλήσεις; Μια τέτοια ανάλυση μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα πώς να τοποθετήσετε το δικό σας εμπορικό σήμα τόσο στα social media όσο και εκτός. Σε περίπτωση αμφιβολίας, κρατήστε τη στρατηγική μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων σας απλή και όχι μπερδέψτε την με πάρα πολλούς στόχους που τελικά θα σας αποσπάσουν την προσοχή.

 

Ερευνήστε το κοινό σας

Πάρτε για παράδειγμα τα δημογραφικά στοιχεία των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης σήμερα. Αυτοί οι αριθμοί μιλούν άμεσα σε ποια δίκτυα θα πρέπει να προσεγγίσει το εμπορικό σήμα σας και ποιοι τύποι περιεχομένου θα δημοσιευτούν.

Το Facebook και το YouTube είναι και οι δύο πρώτες θέσεις για τις διαφημίσεις. Η πλειοψηφία των χρηστών του Instagram είναι κάτω από την ηλικία των 30 ετών, σηματοδοτώντας τη δύναμη του τολμηρού, εντυπωσιακού περιεχομένου που εξαπλώνεται με προσωπικότητα. Οι γυναίκες ξεπερνούν κατά πολύ τους άνδρες στην Pinterest, η οποία σημειώνεται . Η βάση χρηστών του LinkedIn είναι καλά μορφωμένη, καθιστώντας το ένα κόμβο για ένα σε βάθος, ειδικό για το συγκεκριμένο περιεχόμενο περιεχόμενο που μπορεί να είναι πιο περίπλοκο από αυτό που βλέπετε στο Facebook ή το Twitter

Καθορίστε τις πιο σημαντικές μετρήσεις σας

Ανεξάρτητα από το τι πουλάτε, η στρατηγική μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης πρέπει να βασίζεται σε δεδομένα. Μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων έχει τις ρίζες της σε αριθμούς.
Μελετήστε τους ανταγωνιστές σας.

Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία περιεχομένου, θα πρέπει να έχετε καλή ιδέα για το τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας. Η εξέταση της παρουσίας του ανταγωνισμού σας θα ενημερώσει άμεσα τη δική σας στρατηγική μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Ο στόχος εδώ δεν είναι να αντιγράψετε ή να κλέψετε τις ιδέες των ανταγωνιστών σας. Αντ ‘αυτού, είναι να καθορίσετε τι λειτουργεί για αυτούς και πώς μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τις δικές σας εκστρατείες.

Έμφαση στο περιεχόμενο αλλά και την εμφάνιση

Η στρατηγική μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων σας είναι προφανώς επικεντρωμένη γύρω από το περιεχόμενο. Η ανάγκη για Brand που παράγουν βίντεο είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για το οπτικό περιεχόμενο είναι η δημιουργία του σε καθημερινή βάση. Το Instagram είναι ένα από τα κορυφαία κανάλια σας για να επεξεργαστείτε οπτικά θέματα.

Προωθήστε την προσωπική επικοινωνία

Πότε είναι διαθέσιμη η επιχείρηση σας να εμπλέκεται και να αλληλεπιδρά με τους πελάτες; Αν η επιχειρηση σας δεν είναι εκεί για να επικοινωνήσει, ποιο είναι το σημείο της απόσπασης στον “προτιμώμενο” χρόνο; Η απάντηση είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι 10ώρες, αλλά απο την πλευρά του πελάτη, η αναμονή δεν πρέπει να ξεπερνά τις 4ώρες.. Προσπαθήστε να διασφαλίσετε ότι τα κοινωνικά μέσα σας ή οι διαχειριστές της κοινότητας είναι διαθέσιμοι και έτοιμοι να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις, ή, ανησυχίες σχετικά με το προϊόν όταν κάνετε τιτλοποίηση ή δημοσιεύσετε.

Αξιολογήστε τον εαυτό σας

Εξετάστε το περιεχόμενο με την υψηλότερη απόδοση και προσαρμόστε τις καμπάνιες σας ανάλογα. Η παρακολούθηση των μετρήσεων πίσω από τις καμπάνιες σας σε πραγματικό χρόνο σας επιτρέπει να κάνετε μικρές αλλαγές στη στρατηγική μάρκετινγκ.

 

ΠΗΓΗ: sproutsocial.com