Διαφημίσεις “χρέωσης ανά κλικ” (SEM)

google ad, pay per click, διαφημιση στην google

Το Search Engine Marketing ή SEM (μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης) μπορεί να ανοίξει έναν κόσμο ευκαιριών για την προώθηση της υπηρεσίας ή του προϊόντος που προσφέρετε.

Στοχεύοντας συγκεκριμένα χρήστες που ενδιαφέρονται για τον ιστότοπό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικτυακή διαφήμιση για να συνδεθείτε απευθείας με μελλοντικούς πελάτες.

Οι παραδοσιακοί τρόποι διαφήμισης μεταδίδουν μηνύματα σε ένα ευρύ φάσμα κοινού που μπορεί να ενδιαφέρεται για το προϊόν σας ή και όχι. Το marketing μηχανών αναζήτησης, όμως, στοχεύει και πετυχαίνει την καρδιά του κοινού σας: όσους δηλαδή αναζητούν ενεργά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Όταν μία μηχανή αναζήτησης επιστρέφει αποτελέσματα, κάποια από αυτά είναι πληρωμένες διαφημίσεις και κάποια είναι οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται στην κυρίως λίστα στη σελίδα. Οι πληρωμένες διαφημίσεις είναι αυτές που εμφανίζονται στο πάνω μέρος ή/και στη δεξιά πλευρά της σελίδας. Αυτό είναι το σημείο όπου θα εμφανίζονται τα αποτελέσματα, αν αποφασίσετε να πληρώσετε για μία διαφήμιση.

Όταν οι διαφημιζόμενοι ανταγωνίζονται για να δείξουν τις διαφημίσεις τους στην ίδια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης, οι μηχανές αναζήτησης ξεκινούν μια δημοπρασία για να καθορίσουν ποιες διαφημίσεις εμφανίζονται και με ποια σειρά. Η τιμή όμως δεν είναι το μόνο κριτήριο .

Όταν διαφημίζεστε σε μία μηχανή αναζήτησης, η “ποιότητα” της κεφαλίδας της διαφήμισής σας είναι εξαιρετικά σημαντική. Θα πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως στις λέξεις- κλειδιά στις οποίες στοχεύετε. Έτσι, θα έχει την καλύτερη απόδοση.

Ο Δείκτης ποιότητας μετράει τη συνάφεια της ιστοσελίδας σας σε σχέση με το κείμενο στη διαφήμισή σας. Για παράδειγμα, αν προβάλλετε διαφημίσεις που περιέχουν το μήνυμα “Φθηνά παπούτσια”, αλλά η σελίδα του ιστοτόπου σας δεν δείχνει τίποτα σχετικά με παπούτσια, τότε αυτό θα επηρεάσει τον Δείκτη ποιότητας.

 

Τι πρέπει να έχει η διαφήμιση αναζήτησης, προκειμένου να οδηγεί σε περισσότερα κλικ;

Οι διαφημίσεις πρέπει να ξεχωρίζουν.

Έχετε σκεφτεί να συμπεριλάβετε στις διαφημισεις σας κάποια προσφορά ή άλλο κίνητρο που θα ενδιαφέρει τους πελάτες σας; Προτείνετε σε όσους πρόκειται να μεταβούν στο site σας συγκεκριμένες δράσεις.

Η παρότρυνσή σας για δράση ή CTA (call to action), θα μπορούσε να είναι “Πατήστε για να μάθετε περισσότερα” ή “Κάντε κράτηση τώρα”, ζητώντας από τον χρήστη να ολοκληρώσει μια ενέργεια αφού διαβάσει/δει τη διαφήμισή σας.

Βελτιώστε τις καμπάνιες SEM

Ο κόσμος του SEM είναι γεμάτος ευκαιρίες, αλλά για να επωφεληθείτε, θα πρέπει πρώτα να χειρίζεστε καλά τα εργαλεία αναζήτησης και την επιλογή λέξεων-κλειδιών. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες σας για το δίκτυο αναζήτησης και να διασφαλίσετε τη μέγιστη αξία για τα χρήματα που δαπανάτε.Πρέπει οι διαφημίσεις σας να βοηθούν όσους αναζητούν κάτι, να το βρουν. Με λίγα λόγια πρέπει οι διαφημίσεις σας να είναι συναφείς με τις αναζητήσεις. Αν το πετύχετε, οι μηχανές αναζήτησης θα σας ανταμείψουν.

Το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι εξαιρετικό εργαλείο που σας επιτρέπει να επιλέγετε συγκεκριμένες αναζητήσεις που ενεργοποιούν τις διαφημίσεις σας. Συχνά όμως, οι μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν τις διαφημίσεις σας για λέξεις-κλειδιά που διαφέρουν ελαφρώς από αυτές που στοχεύετε. Η λύση είναι η εξής: τύποι αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών. Για να μετρήσετε πόσο καλά αποδίδει το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης, παρακολουθήστε τις μετατροπές, δηλαδή τις ενέργειες που θέλετε να πραγματοποιήσουν οι επισκέπτες σας.

Οι υψηλότερες θέσεις στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι το αποτέλεσμα της χρήσης συναφών διαφημίσεων και σελίδων προορισμού.
Αν έχετε συναφείς διαφημίσεις και σελίδες προορισμού, η κατάταξή σας θα βελτιωθεί. Οι μηχανές αναζήτησης βαθμολογούν τις διαφημίσεις προβολής ανάλογα με το πόσο συναφές είναι το κείμενο της διαφήμισης με το κείμενο στη σελίδα προορισμού του ιστοτόπου.

Προτεινόμενοι Σύνδεσμοι:
Ads.google
Bing
Trends.google

 

 

Photo by Simon Launay on Unsplash