Το μέλλον του SEO και τεχνητή νοημοσύνη

,
seo και τεχνιτη νοημοσυνη

Δείτε τι επιφυλάσσει το SEO καθώς η βιομηχανία οδεύει σε μια νέα εποχή και γιατί δεν πρέπει να προσηλωθούμε πολύ στην τεχνητή νοημοσύνη ή τις μηχανές αναζήτησης.

Ως κάποιος που έχει χτίσει μια καριέρα στο SEO, είναι δύσκολο για μένα να γράψω τις λέξεις «θάνατος» ή «πεθαίνω» και SEO στην ίδια πρόταση.
Ωστόσο, εδώ είμαι με ένα από αυτά τα θέματα… Είμαι εδώ για να μιλήσω για το τι πρόκειται να έρθει στο SEO, όσο προφητικό κι αν ακούγεται, με βάση το πλαίσιο του παρελθόντος και αυτό που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή.
Η αλλαγή είναι τρομακτική. Στο SEO, το έχουμε ξαναδεί. Ωστόσο, το σταθερό παραμένει – οι ερευνητές πρέπει ακόμα να βρουν τους οργανισμούς, τις επωνυμίες και τους πελάτες μας στις μηχανές αναζήτησης.
Με τα χρόνια, έχουμε δει άμεσες απαντήσεις, πιο εμφανείς διαφημίσεις και πολλά άλλα πράγματα που μειώνουν την έκθεση και την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.
Παρόλα αυτά, δεν έχουμε δει ακόμη να παίζει το χειρότερο σενάριο. Η βιομηχανία SEO συνέχισε να προσαρμόζεται και να γίνεται ισχυρότερη.

Τι σημαίνει το AI για το SEO;

Ανεξάρτητα από το πώς μοιάζουν οι μηχανές αναζήτησης ή ποια συγκεκριμένη πηγή χρησιμοποιεί ένα άτομο για να βρει πληροφορίες ή να τις λάβει, οι επωνυμίες και οι εταιρείες θα συνεχίσουν να θέλουν να βρεθούν από το κοινό τους.Αυτό σημαίνει ότι, είτε είναι στο Google, είτε σε μια πηγή τεχνητής νοημοσύνης είτε στο ψυγείο τους, υπάρχει ένα κοινό-στόχος και μια σύνδεση που αναζητά επωνυμία.Θα μπορούσε να είναι ένα chatbot, AI, συνδεδεμένη συσκευή, φωνητικός βοηθός ή ένα ρομπότ που αποτελεί μέρος της οικογένειάς μας.

Τι να κάνετε με το AI (Τεχνητή Νοημοσύνη)

Σε μια εποχή που οι πόροι γίνονται πιο περιορισμένοι και οι ομάδες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δημιουργικές για τους πελάτες, η τεχνητή νοημοσύνη ήταν μια ευλογία.

Όπως λειτουργούν τώρα τα πράγματα, η ποιότητα περιεχομένου εξακολουθεί να είναι απαραίτητη. Καθώς αναπτύσσεται περισσότερο περιεχόμενο με την τεχνητή νοημοσύνη, θα βλέπουμε περισσότερο «καλό» περιεχόμενο.

Αλλά πιστεύω ότι θα εμπορευματοποιηθεί γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα χώρος για “εξαιρετικό” περιεχόμενο και ότι το εξαιρετικό μπορεί να κερδίσει.

Τι γίνεται αν οι άνθρωποι σταματήσουν να Googl-ρουν;

Με την πάροδο του χρόνου, ίσως η μηχανή αναζήτησης και το προϊόν των αποτελεσμάτων της Google να είναι λιγότερο σημαντικά καθώς περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε πηγές τεχνητής νοημοσύνης για να λάβουν τις πληροφορίες τους ή να τους μεταφέρουν αυτές οι πληροφορίες.Ακόμα κι αν η Google δεν είναι η κύρια διεπαφή σε κινητά, επιτραπέζιους υπολογιστές ή μέσω φωνητικής αναζήτησης, θα εξακολουθεί να είναι μια τεράστια πηγή για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Google έχει τις περισσότερες πληροφορίες, επομένως, παρά την αρχική απογοήτευση του Bard, θα μπορούσε να καταλήξει να είναι ο ηγέτης.

Ανεξάρτητα από το τι κερδίζει, το γεγονός ότι οι καταναλωτές, οι επιχειρήσεις και όσοι αναζητούν προϊόντα, υπηρεσίες, λύσεις και απαντήσεις θα συνεχίσουν να είναι αυτοί που πρέπει να σκεφτόμαστε το SEO.Εάν είμαστε πολύ προσηλωμένοι στις μηχανές αναζήτησης και δεν είμαστε αρκετά στο κοινό-στόχο μας, είμαστε εκτός εστίασης και εκτός επαφής. Αυτό ίσχυε πάντα στο SEO και θα παραμείνει ό,τι κι αν γίνει.

Τι πρέπει να κάνω αυτή τη στιγμή;

Θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που λειτουργεί σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Κατανοήστε τις δυνατότητες του SERP και πώς λειτουργούν υπέρ και εναντίον σας. Έχετε μια σταθερή στρατηγική που είναι αντικειμενική και μετρήσιμη. Επενδύστε στο SEO μακροπρόθεσμα και δώστε του τους πόρους που χρειάζεται.

Επίσης, αξιοποιήστε την τεχνητή νοημοσύνη για τον οργανισμό, τις διαδικασίες και τις ευκαιρίες σας. Μην μείνετε πίσω. Το μέλλον θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να μεταμορφώνεται σε αυτό που πρέπει να είναι.
Ο κόσμος ψάχνει και ψάχνει. Οι μάρκες και οι οργανισμοί θέλουν να βρεθούν. Αυτή η θεμελιώδης αρχή δεν αλλάζει παρόλο που η τεχνολογία, οι οδοί και τα μέσα μπορούν.

Συγγραφέας Corey Morris Πηγή https://searchengineland.com