Πώς το lockdown επηρέασε το ecommerce

κατασκευη ιστοσελίδας θεσσαλονίκη

Η κρίση που ήρθε με την εμφάνιση της πανδημίας στον κόσμο μπορεί να χαρακτηριστεί ως παγκόσμια. Ο κόσμος επιβραδύνθηκε και οι δρόμοι ερημώθηκαν. Σε αντίθεση με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σε μια εποχή που έκλεισαν τα εμπορικά καταστήματα, οι περισσότεροι λιανοπωλητές μετακόμισαν στο Διαδίκτυο. Πώς επηρέασε το COVID-19 τη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου; Πώς επηρέασε το κλείδωμα της αγοράς;

Ψώνια κατά την διάρκεια του lockdown

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.
Οι περισσότεροι από εμάς, όταν αρχίζουμε να ψωνίζουμε, εισάγουμε μια δεδομένη φράση στη μηχανή αναζήτησης για να περιηγηθούμε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Στην Covid εποχή κάποια πράγματα άλλαξαν:
Το 57% των Ευρωπαίων λοιπόν πραγματοποίησαν αγορές στο διαδίκτυο πιο συχνά από ό, τι πριν από μια πανδημία από την αρχή του COVID. Υπάρχει αύξηση 32% στις αγορές βιβλίων, αύξηση 19% στη θεραπεία μαλλιών και 13% στο γυμναστήριο, δηλαδή χαλάκια γιόγκα, βάρη κ.λπ. Αυτό αντανακλά τι αποφάσισαν οι άνθρωποι να κάνουν κατά τη διάρκεια του κλειδώματος στο σπίτι τους.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι καταναλωτές συχνά επέλεξαν ιστότοπους που έχουν ήδη γνωρίσει. Η πίστη έπαιξε καθοριστικό ρόλο εδώ. Πώς αποφασίζει ο καταναλωτής ότι θα κάνει αγορά σε αυτό το κατάστημα;

Εκτός από τον παράγοντα πίστης, η τιμή παίζει βασικό ρόλο – το 98% των ερωτηθέντων παραδέχονται ότι αυτή είναι μια κρίσιμη πτυχή κατά τη λήψη αποφάσεων.
Η περιγραφή του προϊόντος και η διαθεσιμότητα του στο απόθεμα (94%) δεν είναι λιγότερο σημαντική. Η εικόνα του προϊόντος είναι σημαντική για το 93% των καταναλωτών.
Κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν ο καθένας μας είχε πολύ χρόνο για να εξοικειωθούμε με την προσφορά καταστημάτων, αυτοί οι παράγοντες έπαιξαν έναν ακόμη σημαντικότερο ρόλο. Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος.

Ποια προϊόντα έχουν αγοραστεί κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορανοϊού

Θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε μια τεράστια αύξηση του αριθμού των αγορών και της αξίας του καλαθιού αγορών στη βιομηχανία τροφίμων (αλλά και αυξημένη δημοτικότητα των υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα, πληρωμή του ρεύματος). Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε η Nielsen στις 9 – 15 Μαρτίου, η αξία του καλαθιού FMCG αυξήθηκε κατά 57% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι!
Τον Μάρτιο, αγοράστηκαν ως επί το πλείστον ξηρά τροφή και προϊόντα υγιεινής και περιποίησης σώματος. Επίσης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μάσκες προσώπου ήταν δημοφιλείς. Το κλείσιμο του γυμναστηρίου και ο περιορισμός της δυνατότητας αθλητισμού επηρέασε την αγορά εξοπλισμού άσκησης στο σπίτι. Για πολλές βιομηχανίες, αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για αρκετά χρόνια. Ο όγκος των διαδικτυακών συναλλαγών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι αυξήθηκε κατά 74%. Η ανάλυση εκατοντάδων εκατομμυρίων συναλλαγών δείχνει σε ποιο βαθμό το COVID-19 έχει επηρεάσει το διαδικτυακό εμπόριο.

lockdown and eshops

Μείωση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω του covid, σε συγκεκριμένα είδη

Ωστόσο, η τύχη δεν ισχύει για όλους τους κλάδους. Υπάρχουν διαδικτυακά καταστήματα που έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από πανδημίες.
Οι πωλήσεις ακόμη και βαλίτσες μειώθηκαν σημαντικά. Αυτό οφείλεται στο πάγωμα της τουριστικής βιομηχανίας. Μπορούμε επίσης να δούμε χαμηλότερες πωλήσεις στην περίπτωση φωτογραφικού εξοπλισμού, μαγιό και γαμήλιων ενδυμάτων. Οι πωλήσεις ακόμη και βαλίτσες μειώθηκαν σημαντικά. Αυτό οφείλεται στο πάγωμα της τουριστικής βιομηχανίας. Μπορούμε επίσης να δούμε χαμηλότερες πωλήσεις στην περίπτωση φωτογραφικού εξοπλισμού, μαγιό και γαμήλιων ενδυμάτων.

Οι διαδικτυακές αγορές αντικατοπτρίζουν τη ζωή μας

Το πώς συμπεριφερόμαστε στο Διαδίκτυο δείχνει τέλεια τις συνήθειές μας στην πραγματική ζωή. Δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις αγορές έχουν μετακινηθεί στο Διαδίκτυο, πολλά μπορούν να συναχθούν από τη συμπεριφορά των καταναλωτών.
Εκείνοι που συνήθως περίμεναν προσφορές ή εποχιακές εκπτώσεις κάνουν τώρα το ίδιο ενώ περιμένουν κωδικούς πώλησης ή έκπτωσης και εγγράφονται σε ενημερωτικά δελτία για να είναι ενημερωμένοι.

Αποστολή προιόντων στην Covid εποχή τ

Μία από τις πιο δύσκολες πτυχές των αγορών κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι η παράδοση. Τα ζητήματα ασφάλειας ανάγκασαν πολλές εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων που εργάζονται σε ένα χώρο.
Οι εταιρείες ταχυμεταφορών έπρεπε επίσης να συνηθίσουν τις υγειονομικές απαιτήσεις και τον αυξημένο αριθμό παραγγελιών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στο γεγονός ότι έπρεπε να περιμένουμε περισσότερο την παραγγελία μας.
Ο μέσος χρόνος που οι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν για την αγορά και την παράδοση, σε κανονικές συνθήκες είναι μικρότερος από τρεις ημέρες (2,85). Έτσι, κατά τη διάρκεια του COVID-19, η υπομονή μας δοκιμάστηκε..

Αναμφισβήτητα, το COVID-19 προκαλεί τον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά παρέχει επίσης μεγαλύτερη δημοτικότητα. Όλες οι πωλήσεις επικεντρώθηκαν στο Διαδίκτυο. Χάρη σε αυτό το γεγονός, πολλοί καταναλωτές πείστηκαν να ψωνίσουν στο διαδίκτυο και εξακολουθούν να επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ακόμη και μετά το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο κοροναϊός εξέπληξε πολλούς από εμάς. Έχει επηρεάσει αναμφίβολα και θα επηρεάσει την αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε 100% τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες. Μπορούμε να παρακολουθούμε τις πληροφορίες της αγοράς και να ανταποκριθούμε σε αυτές. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλύσετε τις δραστηριότητές σας και να εισαγάγετε αλλαγές που αυξάνουν τις πωλήσεις.

ΠΗΓΗ Kinga Odziemek

Ετικέτες: