κατασκευή διαφημιστικού banner

Η κατασκευή του διαφημιστικό banner, τα διαφημιστικά πλαίσια, αποτελούν μεγάλο μέρος του οπτικού κόσμου. Λειτουργούν επειδή οι άνθρωποι αντιδρούν καλύτερα στο οπτικό περιεχόμενο ή ένα μήνυμα που συνοδεύεται από ένα οπτικό παράδειγμα.

Οι διαφημίσεις βασίζονται στην εικόνα και όχι σε κείμενο και αποτελούν δημοφιλή μορφή διαφήμισης ιστότοπου.
Ο σκοπός λοιπόν της διαφήμισης με banner, είναι να προωθήσει ένα εμπορικό σήμα ή / και να αποκτήσει επισκέπτες από τον ιστότοπο υποδοχής για να μεταβεί στον ιστότοπο του διαφημιζόμενου.
Προορίζεται να προσελκύσει επισκεψιμότητα σε έναν ιστότοπο συνδέοντας τον ιστότοπο του διαφημιζόμενου.
Με άλλα λόγια: Χρειάζομαι Banner γιατί είναι η εικόνα στην οποία θα πατήσει ο χρήστης για να βρεθεί στην ιστοσελίδα μου, στο προιόν μου.

Πως λειτουργεί ένα διαφημιστικό Banner?

Ακριβώς όπως ένα διαφημιστικό banner έξω από ένα κατάστημα θα σας κάνει να μπείτε στο κατάστημα επειδή λέει ότι προσφέρουν μια μεγάλη έκπτωση σε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή έχουν αυτό το νέο προϊόν αυτό ενεργοποιεί την περιέργειά σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις διαφημίσεις banner στο διαδίκτυο.

Πόσο μπορεί να επηρεάσει τους χρήστες ?

01. Αύξηση της επισκεψιμότητας των πελατών

Η διαφήμιση banner ενθαρρύνει τους επισκέπτες να πάνε στον ιστότοπο του διαφημιζόμενου κάνοντας κλικ σε αυτό.
Αν τοποθετηθεί σε δική μας σελίδα μπορούμε να πάρουμε την ανάλυση, σχετικά με τον χρόνο που αφιέρωσαν οι χρήστες στη σελίδα σας, CTR , πόσοι μπήκαν στη σελίδα κλπ ( Google Analytics )

2. Μπορείτε να πουλήσετε ένα προιόν

Οι διαφημίσεις banner ενθαρρύνουν τον χρήστη να αγοράσει ορισμένα προϊόντα.

Και εδώ είναι όλα σχετικά με το σωστό πλαίσιο και την τοποθέτηση. Για να είναι σχετική και αποτελεσματική, η διαφήμιση με banner που τοποθετείται σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο πρέπει να σχετίζεται με αυτήν την εξειδικευμένη θέση και να προσφέρει μια απάντηση στην ερώτηση που ο επισκέπτης που κατέληξε σε αυτόν τον ιστότοπο.

3. Να αποσπάσεις την προσοχή του πελάτη

Η σύλληψη της προσοχής κάποιου σήμερα είναι δύσκολη υπόθεση. Εναπόκειται σε εσάς να μελετήσετε την αγορά που έχετε στοχεύσει και να δείτε αν αυτό που χρειάζεστε είναι μια διαφήμιση με κινούμενα σχέδια ή μια αριστοκρατική γραμματοσειρά σε ένα τακτοποιημένο υπόβαθρο.

4. Με την βοήθεια ενός διαφημιστικού πλαισίου ενημερώνετε το κοινό σας σχετικά με τις εκπτώσεις και τα νέα προιόντα.

Ένας άλλος τρόπος για τις επιχειρήσεις να δημιουργούν και να αυξάνουν τα έσοδα είναι μέσω πωλήσεων και εκπτώσεων. Και ποιος καλύτερος τρόπος να προσεγγίσετε πιθανούς πελάτες παρά μέσω διαφημίσεων banner; Ας πούμε ότι είναι Black Friday και, φυσικά, προσφέρετε εκπτώσεις και πολλά από τα προϊόντα σας πωλούνται. Πώς διαδίδετε τα νέα και ενημερώνετε τους καταναλωτές σας για αυτά; Με την κατασκευή του διαφημίστικού σας banner Black Friday που μιλάνε γι ‘αυτό, φυσικά.