Μια υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης ηλεκτρονικού καταστήματος και ιστότοπου παρέχει βοήθεια και συντήρηση για να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων και ιστοσελίδων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως ενημερώσεις ιστότοπου, αντιμετώπιση προβλημάτων τεχνικών ζητημάτων, διασφάλιση της ασφάλειας του ιστότοπου και παροχή υποστήριξης πελατών. Ο απώτερος στόχος μιας υπηρεσίας τεχνικής υποστήριξης ηλεκτρονικού καταστήματος και ιστότοπου είναι να παρέχει στους πελάτες μια αξιόπιστη και ασφαλή εμπειρία διαδικτυακών αγορών βοηθώντας παράλληλα τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

  Διαχείριση Ιστοσελίδας και Ηλεκτρονικού καταστήματος

Το πρωτοσέλιδο της ιστοσελίδας σας, είναι η βιτρίνα του καταστήματός σας. Αυτό σημαίνει ότι όπως φροντίζει κάποιος ένα φυσικό κατάστημα, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να φροντίζει και το διαδικτυακό.
Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα του ιστού και οι βελτιώσεις στην τεχνολογία ανάπτυξης ιστοσελίδων σημαίνουν ότι μια αποτελεσματική ιστοσελίδα στην σημερινή αγορά απαιτεί σημαντική επένδυση. Δεν είναι αρκετό να προσλάβετε έναν σχεδιαστή, να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και στη συνέχεια να το ξεχάσετε. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη διαχείριση της ιστοσελίδας. Μερικοί webmasters ξοδεύουν μια ή δύο φορές την εβδομάδα τη διαχείριση ενός ιστότοπου, άλλοι εργάζονται σε αυτό με πλήρη απασχόληση. Μερικοί είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την τεχνική λειτουργικότητα του ιστοτόπου και τις ενημερώσεις κώδικα ή περιεχομένου, ενώ άλλοι επιβλέπουν κάθε πτυχή των online καμπανιών μάρκετινγκ μιας επιχείρησης.

Διαχείριση Ιστοσελίδας –

Η δημιουργία ενός δικτυακού τόπου δεν είναι μια φορά υπόθεση, αλλά είναι μια δια βίου δέσμευση. Η πρώτη εντύπωση του ιστότοπού σας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση για την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Οι εργασίες που γίνονται για την συντήρηση της ιστοσελίδας σας είναι:

√ Ανανέωση Προιόντων, αλλαγή τιμών, φωτογραφιών
√ Διαχείριση πωλήσεων
√ Διαχείριση κρατήσεων

Τεχνική Υποστήριξη ιστοσελίδας –

Οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να επιλέξουν τις υπηρεσίες συντήρησης ιστότοπου μέχρι κάτι να πάει στραβά στην ιστοσελίδα τους. Ακριβώς όπως μια επιχείρηση ή ένα σπίτι, ένας ιστότοπος πρέπει να είναι καλά συντηρημένος. Αν υπάρχει κάποιο σφάλμα, πρέπει να επιδιορθωθεί αμέσως. Όταν κάτι γίνει παλιό, πρέπει να αναβαθμιστεί. Όταν ο ιστότοπος γερνάει, θα χρειαστούν από καιρό σε καιρό υπηρεσίες συντήρησης ιστότοπου.

Υπηρεσίες που προσφέρονται:

√ Τροποποίηση λειτουργιών / ενοτήτων ιστοσελίδας
√ Cross Compatibility Browser
√ Διορθώσεις σφαλμάτων ιστοτόπων / επίλυση σφαλμάτων
√ Ενημερώσεις ασφαλείας ιστότοπου
√ Ενημερώσεις εκδόσεων ιστοτόπου
√ Παρακολούθηση ιστοτόπου

Διαχείριση Ηλεκτρονικού καταστήματος –

Τι κάνει ένας Διαχειριστής E-Shop;

” Ο Διαχειριστής e-shop ή e-shop Manager ανήκει στο e-commerce τμήμα ενός καταστήματος ή μίας εταιρείας. Έχει υπό τον έλεγχό του ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή e-shop και είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του, την έγκαιρη ενημέρωσή του με νέα προϊόντα, τον έλεγχο των αποθεμάτων. Σε συνάρτηση πάντα με το μέγεθος του e-shop, μπορεί να είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των online παραγγελιών αλλά και τη διαδικασία αποστολής. Συνεργάζεται με το τμήμα Marketing για την προώθηση του e-shop και αύξηση των πωλήσεων και σε αρκετές περιπτώσεις διαχειρίζεται ο ίδιος τα κανάλια marketing της επιχείρησης.”
Πηγή jobfind.gr

Διαχείριση προϊόντων και πληροφοριών
Επικαιροποίηση προϊόντων, φωτογραφιών και τιμών
√ Ενημέρωση ιστοσελίδας με νέα προϊόντα ή αφαίρεση προϊόντων
Κατηγοριοποίηση προϊόντων
√ Έλεγχος διαθεσιμότητας προϊόντων που προβάλλονται στο e-shop
√ Έλεγχος επισκεψιμότητας και μέτρηση πωλήσεων
Διαχείριση social media
√ Αποστολή newsletter
Επίλυση προβλημάτων του ηλεκτρονικού καταστήματος

Στον σημερινό ανταγωνιστικό κόσμο, είναι σημαντικό η ιστοσελίδα σας να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου και να συνεχίζει να εξυπηρετεί τον μεταβαλλόμενο πελάτη και τις πιθανές ανάγκες του. Οι υπηρεσίες υποστήριξης ιστοτόπων συμβάλλουν στη διατήρηση του λογισμικού και των ενημερώσεων ασφαλείας.