Tourism Marketing Basic

Tourism Marketing Tips, Κατασκευή ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού καταστήματος | Digital Marketing

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες προώθησης της τουριστικής σας επιχείρησης αφού, σύμφωνα με την Google – Tourism Marketing Tips:

“Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν δεσμεύονται ποια εταιρία θα επιλέξουν για τις διακοπές τους. Για παράδειγμα, το 78% των ταξιδιωτών δεν έχει αποφασίσει με ποια αεροπορική εταιρεία θα ταξιδέψουν και το 82% δεν έχει επιλέξει τον πάροχο διαμονής με τον οποίο θα κλείσουν όταν αρχίζουν να σκέφτονται ένα ταξίδι »

Κάποιες συμβουλές που θα σας πάνε ένα βήμα παρακάτω, είναι οι εξής:

01 Δημιουργία ενός πλανου Tourism Marketing

Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο ολοκλήρωσης στόχων με χρονοδιάγραμα, το οποίο πρέπει να τηρηθεί αυστηρά. Ουσιαστικά αφορά την δημιουργία ενός εγγράφου στρατηγικής μάρκετινγκ που ενημερώνετε τακτικά καθώς αλλάζει η στρατηγική σας.

02 Προγράμματα Influencer

Η χρήση Influencers ως τρόπος μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις τουρισμού, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής για κάποιο λόγο. Δουλεύει!

Πολλοί Influencers ( επηρεαστές ) έχουν πολλούς ακόλουθους και ένα άκρως αφοσιωμένο κοινό. Δημιουργούν περιεχόμενο για ένα συγκεκριμένο κοινό για μεγάλο χρονικό διάστημα και το κοινό τους είναι πάντα πρόθυμο να δει περισσότερα από αυτά. Βρείτε έναν Influencer που επηρεάζει τον κλάδο σας και δημιουργήστε μια ανταλλαγή. Ενα win2win. Μπορείτε να τους βοηθήσετε να δημιουργήσουν περιεχόμενο και να βιώσουν κάτι νέο και να εκθέσετε την επιχείρησή σας σε ένα νέο κοινό.
Ο στόχος είναι να βρεθεί κάποιος που δημιουργεί περιεχόμενο που σχετίζεται με την επιχείρησή σας και του οποίου το κοινό θα ενδιαφερόταν για αυτό που πρέπει να προσφέρετε.

03 Δημιουργήστε έναν οδηγό για την περιοχή σας

Οι ταξιδιώτες είναι η ψυχή της τουριστικής βιομηχανίας. Επομένως, το μάρκετινγκ του τουρισμού πρέπει να επικεντρώνεται γύρω από τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα γνωρίζουν την περιοχή σας, όπως και ένας ντόπιος (ναι, εσείς), και ένας διασκεδαστικός, ενημερωτικός οδηγός είναι κάτι που θα θεωρούσαν εξαιρετικά πολύτιμο. Δημιουργήστε έναν οδηγό που θα θέλατε να πουλήσετε ή να είστε διατεθειμένος να πληρώσετε και, στη συνέχεια, δώστε τον δωρεάν. Αυτό σημαίνει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και επαγγελματικό σχεδιασμό.

04 Δημιουργήστε μια πλατφόρμα συζήτησης στο Facebook

Οι άνθρωποι που επισκέπτονται την περιοχή σας θα έχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν πριν έρθουν. Ένας πολύ καλός τρόπος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας συζήτησης στο Facebook. Ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τη σελίδα τους στο Facebook ως πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών. Αντί να αντιμετωπίζετε τα παράπονα των πελατών σας θα απαντάτε γρήγορα και ενημερωτικά σε ερωτήσεις σχετικά με την περιοχή σας.

“Τι είδους δραστηριότητες συστήνετε για ζευγάρια;”
“Ξέρετε ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα σκυλιά σε αυτό το μέρος της πόλης;”
“Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσεις εδώ;”

Οι περισσότερες από τις ερωτήσεις που θα λάβετε θα είναι απλές και η εμπιστοσύνη που θα κερδίσετε από τους ανθρώπους που επισκέπτονται τη σελίδα σας θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη.
Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα γύρω από το Twitter ή ακόμα και το Instagram.

05 Δημιουργήστε βίντεο προορισμού

Τα βίντεο μεταφέρουν ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών σε πολύ λίγο χρόνο, οπότε είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παρουσιάσετε ποιοι είστε και τι κάνετε. Δημιουργήστε χρήσιμα βίντεο που προβάλλουν τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή σας, χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την κυκλοφορία, τα γεγονότα διασκέδασης και τα μυστικά μόνο των ντόπιων. Μοιραστείτε αυτά τα βίντεο στον ιστότοπό σας και στα κοινωνικά δικτυα.

06 Συγκεντρώστε το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε απο τον χρήστη και προωθήστε το

Εάν κάποιος μοιράζεται μια φωτογραφία στο Instagram ή περιλαμβάνει την επιχείρησή σας σε ένα βίντεο του YouTube από το ταξίδι του, ζητήστε άδεια και μοιραστείτε το με το δίκτυό σας.

07 Τι σας κανει μοναδικό στα κοινωνικά μέσα?

Κάθε επιχείρηση έχει κάτι ξεχωριστό που κανείς άλλος δεν κάνει. Είτε είναι ο τρόπος με τον οποίο οι σερβιτόροι σας μεταφέρουν κρασί στο τραπέζι, την εκπληκτική θέα σας, ή ακόμα και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο το προσωπικό σας χαιρετάει τους καλεσμένους σας, είναι κάτι που πρέπει να επιδείξετε.
Στο τουριστικό μάρκετινγκ, αυτοί οι τύποι καμπανιών υπογραμμίζουν την ανθρώπινη πλευρά της επιχείρησής σας και δημιουργούν εμπιστοσύνη με τους ανθρώπους που εκτίθενται σε αυτήν.

08 Εστίαση στο κοινό σας

Εάν δεν εστιάζετε την προσέγγισή σας, οι προσπάθειές σας θα χαθούν στον αιθέρα μεταξύ των μεγάλων ανταγωνισμών στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική βιομηχανία σας. Σε ποιον στοχεύετε; Ξέρετε από πού να ξεκινήσετε;

Οικογένειες, ζευγάρια, ηλικιωμένους, παρέες φοιτητών

Αν έχετε μια εταιρεία ενοικίασης διακοπών σε έναν διάσημο προορισμό για σέρφινγκ και οι τυπικοί πελάτες σας είναι οικογένειες, ξεκινήστε με τη στόχευση των οικογενειών που ενδιαφέρονται για το σερφάρισμα αντί του γενικού πληθυσμού. Καθώς μαθαίνετε περισσότερα για τους πελάτες σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τις παραμέτρους και να ξεχωρίσετε.

Εάν προσπαθείτε να πάρετε περισσότερα ζευγάρια στο θέρετρο σας, στοχεύστε τις γυναίκες που ασχολούνται με το Facebook.
Προσφέρετε ένα μήνα του μέλιτος με ειδικές εκδηλώσεις όπως σαμπάνια, σοκολατάκια και ένα ρομαντικό δείπνο που συμπεριλαμβάνεται αν κάνετε κράτηση μέσω της διαφήμισής σας.

09 Αξιοποιήστε στο έπακρο το κινητό σας

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι βελτιστοποιημένος για κινητές συσκευές όταν καταλήγουν εκεί. Αυτό σημαίνει: εύκολη πλοήγηση, γρήγορη φόρτωση και φιλική προς το χρήστη διάταξη.
Οι εικόνες λένε μια ιστορία πιο γρήγορα, γι ‘αυτό δημιουργήστε έναν λογαριασμό Instagram και δημοσιεύστε τις καλύτερες φωτογραφίες σε αυτό τακτικά.

10 Επισημάνετε τι νέο υπάρχει στην περιοχή σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διαφοροποιήσετε το μήνυμά σας από αυτό των ανταγωνιστών σας είναι να επισημάνετε τα πράγματα που είναι νέα και συναρπαστικά στην περιοχή σας.
Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του τουρίστα και παρουσιάστε τα πράγματα που θα φαινόταν ενδιαφέρον, διασκεδαστικό και συναρπαστικό αν επισκεπτόταντε από άλλο μέρος της χώρας (ή τον κόσμο) και δεν είχατε ξαναζήσει ποτέ.

11 Επικοινωνήστε με εταιρείες tourism marketing και ζητήστε ιδέες και tips

Ζητήστε την γνώμη ειδικών του μάρκετινγκ, όπως και την δική μου 🙂 Ακόμα κι αν δεν καταλήξουμε να συνεργαστούμε μαζί, θα μπορέσουμε να σας δώσουμε κάποια εικόνα για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Το χειρότερο είδος μάρκετινγκ είναι αυτό που δεν έγινε ποτέ, οπότε βάλτε το στις προτεραιότητές σας και ξεκινήστε σήμερα.

ΠΗΓΗ: Uhurunetwork.com – TOURISM MARKETING