Πως λειτουργεί η αναζήτηση αποτελεσμάτων?

Πως λειτουργεί η αναζήτηση αποτελεσμάτων? SEO

Για το πώς λειτουργεί η αναζήτηση αποτελεσμάτων, έχουν γραφτεί πολλά. Για το SEO επίσης

Οι μηχανές αναζήτησης επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητούν το προϊόν ή την υπηρεσία που θέλουν, ακριβώς τη στιγμή που θέλουν. Απο την μεριά των επιχειρήσεων στοχεύουν τους πελάτες που ενδιαφέρονται περισσότερο για ό,τι προσφέρουν.
Οι μηχανές αναζήτησης εξετάζουν κάθε στιγμή όλες τις σελίδες στον παγκόσμιο ιστό . Στη συνέχεια τις κατηγοριοποιούν και τις εμφανίζουν σε μια λογική σειρά, όταν κάποιος πραγματοποιήσει αναζήτηση. Τα “bots” κάνουν ακριβώς αυτή την δουλειά.

Πως αποφασίζουν οι μηχανές αναζήτησης τι θα εμφανίσουν? πώς λειτουργεί η αναζήτηση?

Έστω οτι έχω ένα καινούργιο προιόν. Το νέο iPhone. Τοποθετώ το νέο μοντέλο στην ιστοσελίδα μου λοιπόν “ iPhone 11 “ με την περιγραφή που μου δίνει η εταιρία.
Τι συμβάινει όμως όταν έρθει η ώρα που τα bots πέφτουν στην ίδια πληροφορία πολλές φορές? Χιλιάδες εταιρίες, χιλιάδες σελίδες το έχουν ενσωματώσει στην ιστοσελίδα τους.

 

Ποιός θα πάρει την καλύτερη κατάταξη, όταν όλες οι σελίδες χρησιμοποιούν ουσιαστικά το ίδιο κείμενο?

Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει η ίδια πληροφορία χιλιάδες φορές, καλύτερα να γράψετε την δική σας περιγραφή έτσι ώστε να ξεχωρίσετε.

Η συνάφεια μεταξύ της λέξης που πληκτρολόγησε ο χρήστης και οι λέξεις που βρίσκονται σε ένα website, ανεξάρτητα με τον τρόπο κατάταξης κάθε μηχανής αναζήτησης, ο στόχος παραμένει ίδιος.
Αν γράψετε iPhone 11 ή iPhone 11 κοντά μου, τότε το bot θα διαβάσει την τοποθεσία σας, και θα εμφανίσει τα κοντινά σε εσάς καταστήματα που πουλάνε το συγκεκριμένο iPhone.

 

TIP : Αποφύγετε την αντιγραφή και επικόλληση περιεχομένου για να ξεχωρίσετε.

 

Πώς οι μηχανές αναζήτησης καταλαβαίνουν τι βρίσκεται σε μια ιστοσελίδα?

√ Απο την χρήση τίτλων της κάθε σελίδας. Χρησιμοποιήστε σωστά τις “ετικέττες”
√ Απο τις φωτογραφίες. Ονομάστε τις φωτογραφίες πχ iPhone11.jpg αντί για image.jpg
√ Χρησιμοποιώντας λέξεις (κλειδιά) και φράσεις, έτσι ώστε να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν ποιοί είστε.

 

ΠΗΓΗ: Google Digital Marketing – Βασικές Aρχές του Ψηφιακού Μάρκετινγκ της Google