Κατασκευή eShop & προεργασίες

κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

Πόσο έτοιμοι είσαστε για την κατασκευή eShop?

Εν όψει ΕΣΠΑ εχετε προετοιμαστεί κατάλληλα για την δημιουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος?
Με όλα τα νέα σχετικά με την χρηματοδότηση δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος, πολλοί επίδοξοι επιχειρηματίες είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική να ξεκινήσουν ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν πράγματα που πρέπει να λάβουν υπόψη πριν καν ξεκινήσουν τη διαδικασία δημιουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος. Απαντήστε τις παρακάτω ερωτήσεις και βάλτε σε μία τάξη τις εργασίες που πρέπει να κάνετε:

Βασικές προυποθέσεις

01. Έχετε αποφασίσει πως θα ονομάζεται το κατάστημά σας?

02. Θα χρειαστείτε φωτογράφο, ή έχετε ήδη έτοιμες φωτογραφίες? Μήπως ο προμηθευτής σας μπορεί να σας παραχωρήσει υλικό? Έχετε επικοινωνήσει μαζί του?

03. Πόσα προϊόντα θα τοποθετηθούν? Τα προϊόντα περιέχουν μεταβλητές? (χρώμα, μέγεθος). Έχετε ετοιμάσει τις περιγραφές?

Ο πελάτης σας δεν βρίσκεται σε φυσικό κατάστημα για να κοιτάξει, να αγγίξει ή να δοκιμάσει το προϊόν σας. Επομένως, πρέπει να επαναλάβετε αυτήν την εμπειρία όσο το δυνατόν περισσότερο γράφοντας πραγματικά καλές περιγραφές για κάθε είδος που πουλάτε. Δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, όπως βάρος και διαστάσεις.

04. Θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα? Αν ναι, έχετε επικοινωνήσει με την τράπεζά σας σχετικά? Η διαδικασία πολλές φορές είναι χρονοβόρα!

05. Τρόποι πληρωμής εκτός από την πιστωτική κάρτα  συνήθως είναι:
Τραπεζική κατάθεση, Αντικαταβολή, Πληρωμή στο κατάστημα. Paysafe, Paypal. Μήπως θέλετε κάποια άλλη εταιρία?

06. Έχετε ενεργό λογαριασμό στην Paypal? αν χρησιμοποιήσετε την paypal σαν τρόπο πληρωμής πρέπει να ανοίξετε λογαριασμό!

07. Θα δημιουργηθούν ζώνες αποστολής όπου η κάθε μία θα έχει διαφορετικό κοστολόγιο? Έχετε μιλήσει με εταιρείες ταχυμεταφορών σχετικά?

08. Το κόστος αποστολής θα εξαρτάται από το βάρος?

09. Πολιτική επιστροφών:

Η καθιέρωση μιας σταθερής πολιτικής επιστροφής είναι απαραίτητη για οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα. Η σαφή πολιτική επιστροφής δεν είναι μόνο καλή για την ομάδα σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας. Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης επιστρέψει μια παραγγελία, επιστρέφετε επίσης τα έξοδα αποστολής του; Λαμβάνουν μια πλήρη επιστροφή χρημάτων ή χρεώνετε ένα τέλος ανανέωσης;

10. Το κατάστημά σας θα χρειαστεί μετάφραση? Υπάρχει μετάφραση έτοιμη?  Μήπως πρέπει να υπάρχει συνεργασία με κάποιον μεταφραστή?

11. Και τέλος: Έχετε άποψη, πως θέλετε να είναι η παρουσίαση, εμφάνιση της σελίδα σας? ‘Εχετε δει κάτι το οποίο σας άρεσε?

12.  Έχετε λογότυπο? Αν ναι μήπως γνωρίζετε και την παλέτα χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό κατάστημα?

 

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού ξεκινήσετε την πώληση προϊόντων στο διαδίκτυο. Αλλά αν μπορείτε να ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, σκεφτείτε τη σειρά προϊόντων σας, καθορίστε μια στρατηγική εκπλήρωσης και ξεκινήστε χωρίς κανένα ενδοιασμό!