Δημιουργία eShop : Ποια πλατφόρμα με συμφέρει οικονομικά?

Τι είναι το Shopify;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Τι είναι το Shopify και γιατί είναι τόσο δημοφιλής επιλογή για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου; Το Shopify εξουσιοδοτεί πάνω από 600.000 επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Shopify είναι μια ελκυστική επιλογή για άτομα που αναζητούν μια απλή λύση για την επιχείρησή τους που απαιτεί απλώς μεταφορά της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, ρύθμιση τιμών και stock αποθεμάτων.
Το Shopify είναι αυτο-φιλοξενούμενο, δηλαδή δεν χρειάζεται να ενοικίαση, χώρου φιλοξενίας.
Η εξυπηρέτηση πελατών του Shopify είναι πραγματικά μοναδική και αξίζει να αναφερθεί εδώ. Επειδή η πλατφόρμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που θέλουν να δημιουργήσουν τον ιστότοπό τους με τους δικούς τους όρους και με τα δικά τους χέρια, όλα τα σχέδια τιμολόγησης συνοδεύονται από αποκλειστική προσωπική υποστήριξη (μέσω τηλεφώνου, email και 24ωρης ζωντανής συνομιλίας).
Επειδή το Shopify είναι μια αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα, δίνει στους προγραμματιστές και σε ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων τη δυνατότητα να ξεχνούν χρονοβόρες εργασίες όπως επιδιορθώσεις ασφαλείας, ενημερώσεις ιστότοπου, εφαρμογή προσαρμοσμένου κώδικα και παρόμοια, και να επικεντρώνονται σε προσαρμογές διεπαφής που επηρεάζουν εκτέλεση.

Τι είναι το WooCommerce;

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στην άλλη πλευρά της συζήτησης WooCommerce εναντίον Shopify. Σε αντίθεση με το Shopify, το WooCommerce δεν είναι ένα αυτόνομο προϊόν. Είναι μια προσθήκη WordPress που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να πωλούν προϊόντα και υπηρεσίες από τους ιστότοπους WordPress τους. Η μεγαλύτερη θεμελιώδης διαφορά μεταξύ WooCommerce και Shopify είναι ότι το WooCommerce είναι ένα προϊόν ανοιχτού κώδικα.
Όχι μόνο προσφέρει χιλιάδες Themes/Templates που έχουν δημιουργηθεί από μια τεράστια κοινότητα προγραμματιστών, αλλά υποστηρίζει πάνω από 50.000 πρόσθετα/plugins WordPress, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από μερικών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το WooCommerce.

Photo by litextension.com

Ποια πλατφόρμα με συμφέρει οικονομικά για την δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήαμτός μου?

Οικονομικά, το WooCommerce είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ειδικά αν πρόκειται για ένα μικρό ή μεσαίο κατάστημα με χαμηλό όγκο πωλήσεων. Το WooCommerce είναι ένα δωρεάν plugin για το WordPress, το οποίο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε για την πλατφόρμα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να πληρώσετε για το domain name του καταστήματός σας, για ένα πιστοποιητικό SSL και για πρόσθετα plugins και υπηρεσίες, όπως ένα plugin για την επεξεργασία πληρωμών, όπως και την φιλοξενία.

Το Shopify, από την άλλη πλευρά, είναι μια πλήρης πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και υπηρεσιών. Το Shopify έχει μηνιαία συνδρομή που ξεκινά από 29 € και περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε και να τρέξετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Ωστόσο, το κόστος αυτό μπορεί να αυξηθεί γρήγορα καθώς το κατάστημά σας μεγαλώνει και προσθέτετε νέες δυνατότητες.

Επομένως, αν έχετε χαμηλό όγκο πωλήσεων και θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, το WooCommerce είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.  Ωστόσο, αν έχετε υψηλό όγκο πωλήσεων ή χρειάζεστε μια πλατφόρμα με όλες τις δυνατότητες, το Shopify μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Εδώ είναι μια σύγκριση των οικονομικών όρων των δύο πλατφορμών:

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑWOOCOMMERCESHOPIFY
ΤΙΜΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣΔΩΡΕΑΝΑΠΟ €40/45 ΑΝΑ ΜΗΝΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣΑΠΟ €95/ΕΤΟΣΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
ΚΟΣΤΟΣ DOMAIN NAMEΑΠΟ €10/ΕΤΟΣΑΠΟ €10/ΕΤΟΣ
ΚΟΣΤΟΣ THEMEΑΠΟ €0.00ΑΠΟ €0.00
ΚΟΣΤΟΣ PLUGINSΑΠΟ €0.00ΑΠΟ €0.00
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΑΠΟ €150/ΕΤΟΣΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣΑΠΟ €550ΑΠΟ €200
ΣΥΝΟΛΟΑΠΟ €805ΑΠΟ €750
Photo by webhelpagency.com

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε την επιλογή σας:

Ο όγκος πωλήσεων σας: Εάν έχετε χαμηλό όγκο πωλήσεων, το WooCommerce είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Εάν έχετε υψηλό όγκο πωλήσεων, το Shopify μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.
Οι ανάγκες σας: Εάν έχετε συγκεκριμένες ανάγκες ή απαιτήσεις, το Shopify μπορεί να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες από το WooCommerce.
Το επίπεδο δεξιοτήτων σας: Το WooCommerce προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο, αλλά απαιτεί ορισμένες βασικές δεξιότητες προγραμματισμού ή διαχείρισης ιστοσελίδων. Το Shopify είναι πιο εύκολο στη χρήση, αλλά προσφέρει λιγότερη ευελιξία.